Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich hier prettig voelt en zich kan ontwikkelen op z’n eigen tempo en niveau. Zo schitteren wij hier, ieder op ons eigen manier!

In onze groep zitten 9 kinderen in de leeftijd van ongeveer 6 tot 8 jaar. Elke dag is er een leerkracht en een klassenassistent aanwezig (ook hebben we regelmatig een stagiaire).

Iedere ochtend beginnen we met de klok. Steeds mag iemand daarbij helpen. We kijken naar de dag en datum en bespreken wat we allemaal gaan doen. Dit geeft structuur aan de dag. Daarna mag er iemand helpen met het weerbericht.

Na de klok gaan we lezen in niveaugroepen. We leren de letters, lezen woorden en beginnen met het lezen van korte zinnen. Ook doen we voorbereidende schrijfoefeningen en spelletjes uit de motoriekkist. Na de ochtendpauze rekenen we met concreet materiaal, we oefenen de telrij/begrippen/hoeveelheden bij het juiste getal.

We werken regelmatig over PAD (blij en verdrietig). We leren emoties herkennen en oefenen hoe we daarmee om kunnen gaan.  Iedere dag is er tijd om te kiezen m.b.v het kiesbord. We hebben een bouwhoek, huishoek, leeshoek, water/zandtafel en allerlei materiaal/speelgoed om mee te werken aan tafel.

In de middag is er tijd voor creatieve vakken en spelen in de hoeken. Zo komt op donderdagmiddag onze muziekdocent René met ons zingen en dansen. Ook laat hij ons kennismaken met verschillende instrumenten. Daarnaast hebben we elke week een spel-uur in de gymzaal onder begeleiding van Irma, die spelbegeleiding geeft.

Iedere maandag hebben we gymles van onze gymleraar Martijn en op woensdag gaan we met de bus naar zwembad Tijenraan en krijgen we zwemles.

Op vrijdag komt Rita, onze logopediste, bij ons in de groep. Zij biedt ons nieuwe woorden aan die passen bij het thema. We werken volgens de visie OGO (ontwikkelingsgericht werken). We mogen regelmatig zelf dingen kiezen die we willen leren binnen het thema.

Daarnaast werken we regelmatig over PAD (blij en verdrietig). We leren emoties herkennen en oefenen hoe we daarmee om kunnen gaan.  Iedere dag is er tijd om te kiezen m.b.v het kiesbord. We hebben een bouwhoek, huishoek, leeshoek, water/zandtafel en allerlei materiaal/speelgoed om mee te werken aan tafel.

De Zonnehof / Hofplein laat zien wie je bent, een speciale school voor elk talent!