Wij zijn cluster 3. Cluster 3 bestaat uit cluster 3a en 3b. De groepsleiding van cluster 3 bestaat uit leerkrachten en onderwijsassistenten. Cluster 3a heeft hulp in de klas van een aantal Bio-ers.  

 

Het programma is in de ochtend vooral hetzelfde. We beginnen met rekenen en na de pauze hebben we lezen. We kunnen in niveaugroepen werken in beide groepen in circuitvorm. Hierin komen instructie, oefenen op de computer met bijv. gynzy, werkbladen of oefenen in spelvorm naar voren.  

Op dinsdag en vrijdag hebben we gym. Vrijdags geeft onze gymleraar ons gymles.  

 

De middagen hebben we PVO en CVO. PVO is praktijkvormend onderwijs waarbij we o.a. werken aan een goede werkhouding. Techniek, jongleren, seksuele vorming, coöperatief spel, Pad (werken over gevoelens, maar ook omgaan met elkaar hoort hierbij)  

 

CVO is cultuur vormend onderwijs. Hier horen vakken als tekenen, handvaardigheid, borduren, bibliotheek gegeven.  

 

Een dagdeel in de week hebben we ook de keukenbeurt. Hiermee oefenen we bijvoorbeeld de was opvouwen en de wasmachine, zorgen we dat alle vaat schoon is, gaan we koken of bakken, halen we oud papier op. Klussen, zoals afstoffen, het buitenspeelgoed klaarzetten en opruimen, ramen lappen leren we ook.  

 

Vanaf dit jaar werken we ook met blink. Dit is een methode voor wereldoriëntatie, waarbij engels, geschiedenis, aardrijkskunde, biologie ook aan bod komen.  

 

We hopen dat het ook dit jaar weer een goed en leerzaam jaar wordt! 

 

De Zonnehof / Hofplein laat zien wie je bent, een speciale school voor elk talent!