Cluster 1 bestaat uit 2 stamgroepen: 1a en 1b. In cluster 1 staat het spelend leren centraal.  

We beginnen de dag altijd in de eigen stamgroep. Daar staat op tafel voor iedere leerling ontwikkelingsmateriaal of speelgoed klaar. Wat is het fijn om, soms al na een lange busrit, even zelf te spelen aan tafel. Tijdens deze inloop wordt ook aandacht besteed aan de zelfredzaamheid van de leerlingen. Ze worden gestimuleerd en begeleid in het ophangen van hun eigen jas en uitpakken van de tas. 

Na ongeveer 20 minuten is het tijd om op te ruimen en te beginnen aan de dagstart. We zeggen elkaar goedemorgen en kijken welke dag/datum het is en wat er vandaag op het programma staat. 

Daarna gaan we uiteen in groepjes en start activiteitenblok 1. Op de maandag, dinsdag en donderdag hebben we 4 activiteiten en op vrijdag 2. Op woensdag en de middagen zijn we in onze eigen stamgroep. Sinds sept 2021 werken we op deze manier en dat gaat super goed! In kleine groepjes, die altijd hetzelfde zijn, krijgen de leerlingen onderwijs aangeboden op het gebied van rekenen, lezen, knutselen, gym, mondelinge taal, sociaal emotionele ontwikkeling, ontwikkelingsmateriaal, muziek en spel! Het lezen en rekenen komt iedere dag aan bod en de overige vakgebieden verdeeld over de week. 

Tussen de activiteiten door zijn we in onze eigen stamgroep voor de fruit- en broodmomenten en sluiten we daar de dag ook vrolijk zingend af. 

De Zonnehof / Hofplein laat zien wie je bent, een speciale school voor elk talent!